Tabletinizde işinize yarayacak uygulamalar

Telefonlardan sonra tabletler de hayatımızın bir parçası oldu. Daha büyük ekranda işlerimizi daha kolay yapabilmemizi sağlayan bu akıllı makinelerde olmazsa olmaz uygulamaları derledik.

 

Microsoft Word/Excel/PowerPoint

Word, Excel ve Powerpoint’in basit versiyonlarını dosyalarınıza göz atmak ya da bazı basit değişiklikleri yapmak için kullanabiliyorsunuz. Tam sürümü açmak isterseniz Office 365 aboneliğinizin olması gerekiyor. Basit işler için ücretsiz versiyonu yeterli ancak tabletinizi iş için sıklıkla kullanıyorsanız, tam sürüm daha çok işinize yarayacaktır.

Wunderlist ve Any.Do

Wunderlist işlerinizi halletmenize yardım olan basit bir yapacaklar listesi sunuyor. İster bir alışveriş listesi paylaşın ya da bir projenizi oluşturun, yapmanız gereken görevleri kaydetmenizi kolaylaştırıyor. Any.Do da aynı şekilde hatırlamanız gerekenleri kaydedebileceğiniz basit bir uygulama. Yapacağınız görevleri ajandanıza sürükle ve bırak yapabiliyor, kaydırarak yapılmış olarak işaretleyebiliyor ya da cihazını sallayarak tamamlanmış görevlerinizi silebiliyorsunuz.

Dropbox/Google Drive

Dropbox, fotoğraflarınızı , videolarınızı, tüm dosyalarınızı saklayabileceğiniz bir alan sağlıyor. Google Drive da aynı şekilde tüm dosyalarınızı tablet, telefon ya da bilgisayardan erişilebilir hale getiriyor. Dropbox ya da Google Drive, hangisini tercih ederseniz edin çok işinize yarayacağı kesin.

Chrome

Chrome’un bilgisayarınızda ya da diğer cihazlarda açık olan sekmeleri senkronize etmesi önemli bir özellik ve diğer tarayıcılara fark attığı kesin. Ayrıca tablette sekmelerin bulunduğu bir arayüze sahip bu nedenle kullanması telefondan çok daha rahat.

Feedly

Birçok haber kaynağına aynı anda ulaşabileceğiniz, blogları takip edebileceğiniz, markaları, şirketleri ya da istediğiniz bir anahtar kelimeyi aratabileceğiniz bir uygulama. Ayrıca kaydetme seçeneği ile gördüğünüz bir yazıyı sonra istediğiniz yerden okuma fırsatı da sunuyor.

Google Maps

Sanırım şu ana kadar en gerekli uygulamalardan biri kendisi. Yer aramak, yol tarifi almak, trafik durumuna bakmak, toplu taşımayı öğrenmek için vazgeçilmez olduğunu söyleyebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.