Tabletiniz için 5 eğlenceli bulmaca oyunu

Bulmaca oyunları en popüler oyunlar arasında. Özellikle mobil kullanımda çok fazla tercih ediliyor. Talebin çok olmasıyla da bu tür oldukça gelişti ve geliştiriciler beynimizi zorlamanın daha da zor, yeni ve heyecan verici yollarını arıyorlar. Sıkıcı birçok uygulamanın yanı sıra her gün daha da iyi oyunlarla karşılaşır olduk. Biz de ilginizi çekebilecek 5 farklı puzzle oyununu tabletiniz için derledik.

2048

2048 oldukça popüler bir bulmaca ailesinden aslında. Elinizde ızgaraya benzer bir ekran var. Amacınız ise yeni numaralar oluşturmak için tüm kareleri aynı sayıda birleştirmek. Daha sonra da bunları daha büyük sayılar yapmak için birleştiriyorsunuz. Daha fazla kareyi birleştiremediğinizde oyun sona eriyor. Dörde dört, sekize sekiz gibi çeşitli ızgara boyutlarında oynayabiliyorsunuz. Aslında hem basit hem de kafa yorucu bir oyun. Ayrıca reklamları göz ardı ederseniz de ücretsiz.

The Room Serisi

The Room üçlüsü, mobil ortamda yapılmış en iyi bulmaca oyunlarından. Amacınız çeşitli saklı nesneleri araştırıp bulmak. Oyundaki grafikler oldukça iyi ve güzel tasarlanmış bulmacalar var. Ayrıca gizemli bir hikaye de sizi bekliyor. Her oyunun kendine özgü bir hikayesi olsa da oyunun mantığı aynı. Hatta oyunu yeniden oynayıp farklı sonuçlarla bile karşılaşabilmeniz mümkün.

Shadowmatic

Shadowmatic, gölgeleri kullanarak oynadığınız eğlenceli bir oyun. Elinizde kasıtlı olarak bozulmuş bazı üç boyutlu nesneler var ve bu nesnelere bir açıdan ışık vurduğunda gölgeleri duvara yansıyor. Amacınız da bu gölgeleri anlamlı bir nesne bulana kadar çevirmek. Oyunda 100’den fazla seviye ve çok çeşitli nesneler bulunuyor. Ayrıca oyunda doğrusal bir ilerleme de yok, yani sıkıldığınız bir bölümü bırakıp başka bir yönde ilerleyebilirsiniz.

Deux Ex Go, Hitman Go ve Lara Croft Go  

Square Enix’in bulmaca serisi olan Deux Ex Go, Hitman Go ve Lara Croft Go’nun farklı temaları olsa da oyun mekaniği açısından hepsi aynı. Bir oyun tahtasındasınız ve amacınız ölmeden sona ulaşmak. Hem basit kontrollere sahip hem de görsel açıdan güzel olan bu seride önemli olan hangi adımı ne zaman gerçekleştirip, hedefinize güvenli bir şekilde nasıl ulaşabileceğiniz. Bunun için size yardımcı olacak ipuçları ve aletler de var. Muhtemelen de çoğuna ihtiyacınız olmayacak.

Limbo

Limbo yana kaydırmalı bir macera oyunu. Oldukça eşsiz ve zorlu bulmaca oyunlarından biri. Limbo’da kız kardeşini bulmaya çalışan küçük bir çocuk olarak oynuyorsunuz. Tamamlanması birkaç saat sürüyor ancak içerisindeki bulmacalar zor ve karmaşık. Oyun, eleştirmenlerden ve birçok oyuncudan da olumlu eleştiriler aldı. Belli bir ücret ödemeniz gerekiyor fakat bulmaca oyunu sevenlerdenseniz denemenizi tavsiye ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.