Windows 8.1 | Başlangıç Rehberi

Microsoft Hesabı Oluşturmak

Her yerde oturum açmak için tek bir e-posta adresi

Microsoft hesabı, Windows’da oturum açarken kullandığınız e-posta adresi ve paroladır. Ücretsizdir ve ayarlaması kolaydır; seçtiğiniz herhangi bir e-posta adresiyle bunu yapabilir veya yeni bir e-posta adresi alabilirsiniz. (Örneğin, Microsoft hesabınız için bir, Outlook.com, Gmail veya Yahoo! adresi kullanabilirsiniz.)

Bilgisayarınızda veya cihazınızda bir Microsoft hesabıyla oturum açarsanız Windows Mağazası’ndan uygulama edinebilir, tüm önemli verilerinizi ve dosyalarınızı ücretsiz bulut depolama alanını kullanarak yedekleyebilir ve sevdiğiniz her şeyi (cihazlar, fotoğraflar, arkadaşlar, oyunlar, ayarlar, müzikler ve diğerleri) güncel ve eşitlenmiş halde tutabilirsiniz.

Bilgisayarınızı birden fazla kişi kullanıyorsa her birinin kendi hesabı olmalıdır. Bilgisayarda oturum açıp bilgisayarı kendilerine ait arka plan renkleri, sık kullanılan uygulamalar, hesap resmi, ayrı bir e-posta gelen kutusu ve diğer şeylerle kişiselleştirebilirler. Çocuklarınız varsa, bilgisayarda sadece sizin istediğiniz şeyleri görmelerini mümkün kılan ek güvenlik izlemesi özelliklerine sahip bir çocuk hesabı ayarlayabilirsiniz.

Daha önce Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype veya Windows Phone gibi Microsoft hizmetleri kullandıysanız, zaten bir Microsoft hesabınız (oturum açmak için kullandığınız e-posta adresi) var demektir. Bu hizmetlerde kullandığınız e-posta adresini hatırlamıyorsanız sorun değil; yeni, ücretsiz bir e-posta adresine kaydolabilirsiniz.

Microsoft hesabıyla oturum açıp açmadığınızı öğrenmek için

  1. Parmağınızı ekranın sağ kenarından içeri doğru kaydırın, Ayarlar‘a ve ardından Bilgisayar ayarlarını değiştir‘e dokunun.
    (Fare kullanıyorsanız ekranın sağ alt köşesine gidin, fare imlecini yukarı çıkarın, Ayarlar‘a ve ardından Bilgisayar ayarlarını değiştir‘e tıklayın.)

  2. Hesabınız‘a dokunun veya tıklayın ve ardından Hesap ekle‘ye dokunun veya tıklayın.

Microsoft hesabıyla oturum açmış olan biri için Hesabınız ekranı

Zaten bir Microsoft hesabıyla oturum açmışsanız, adınız ve e-posta adresiniz hesap resminizin üstünde görünür.

Yerel hesapla oturum açmış olan biri için Hesabınız ekranı

Yerel bir hesapla oturum açmışsanız adınızın altında Yerel Hesap ifadesinin yanı sıraMicrosoft hesabına bağlanın bağlantısı yer alır.

Microsoft hesabıyla oturum açma

Bilgisayarınızda yerel bir hesapla oturum açtıysanız bilgisayarınızda Microsoft hesabı kullanmaya geçmenin birkaç yolu vardır. Parmağınızı ekranın sağ kenarından içeri kaydırıp Ayarlar‘a ve ardından Bilgisayar ayarlarını değiştir‘e dokunun. (Fare kullanıyorsanız, ekranın sağ alt köşesine gidin, fare imlecini yukarı hareket ettirip Ayarlar‘a ve ardından Bilgisayar ayarlarını değiştir‘e tıklayın.) Hesaplar‘a ve Hesabınız‘a dokunduktan veya tıkladıktan sonra Microsoft hesabına bağlanın seçeneğine dokunun veya tıklayın. Mevcut parolanızı doğrulamanız istenebilir. Ardından, aşağıdakilerden birini seçin:

1. Seçenek: Mevcut bir Microsoft hesabına bağlanın

Bilgisayarınızda henüz bir Microsoft hesabıyla oturum açmamış olsanız bile, daha önce Xbox, Hotmail, Outlook.com veya Skype, gibi Microsoft hizmetlerini kullandıysanız zaten bir Microsoft hesabına sahip olabilirsiniz. Microsoft hesabınız, bu hizmetlerde oturum açmak için kullandığınız e-posta adresidir.

Diğer Microsoft hizmetlerinde oturum açmak için kullandığınız e-posta adresi ve parolayı girin, İleri‘ye dokunun ya da tıklayın ve yönergeleri takip edin.

Yerel hesabınızı mevcut bir* Microsoft hesabına bağlayın

2. Seçenek: En sık kullandığınız e-posta adresiyle kaydolun

Daha önce Microsoft hizmetlerini kullanmadıysanız, yeni bir Microsoft hesabı oluşturmak için Outlook.com, Yahoo! veya Gmail dahil istediğiniz herhangi bir e-posta adresini kullanabilirsiniz. En sık kullandığınız e-posta adresini kullanmak için:

  1. Kullanmak istediğiniz e-posta adresini girip Yeni hesap oluştur‘a dokunun veya tıklayın.

  2. Kişisel bilgilerinizi ve güvenlik bilgilerinizi eklemek için yönergeleri izleyerek kaydı tamamlayın.

En sık kullandığınız e-posta adresini kullanarak bir Microsoft hesabı oluşturun

3. Seçenek: Yeni bir e-posta adresi edinin

Sıfırdan başlamak ve Microsoft hesabınız olarak yepyeni bir e-posta adresi kullanmak istiyorsanız ücretsiz olarak edinebilirsiniz:

  1. Yeni hesap oluştur‘a dokunun veya tıklayın.

  2. Yeni bir e-posta adresi için kişisel bilgilerinizi ve güvenlik bilgilerinizi eklemek için yönergeleri izleyip işlemi bitirdiğinizde, başlamaya hazır olursunuz.

Yepyeni bir e-posta adresi ile Microsoft hesabı alma

Hesap açmanın avantajları?

Windows üzerinden Microsoft hesabı açtığınız zaman Microsoft’un oluşturduğu “Mağaza” sayfasından dilediğiniz uygulama ve oyunu edinebileceksiniz. Tıpkı Android işletim sistemine sahip cihazınızda “Google Play” üzerinden uygulama ve oyun indirir gibi Windows’a özel bu mağazadan da aynı işlemleri yapabileceksiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.