İdeal tablet boyutu ne olmalı?

Tabletler birkaç istisna dışında dizüstü bilgisayarlardan çok daha küçük, hafif ve kullanışlı olduğu için son zamanlarda çok tercih ediliyor. Çoğunlukla, 7 inç, 8 inç, 10 inç ekran boyutlarında görmeye alıştığımız tabletlerin her birinde kullanım açısından güçlü ve zayıf yönler var ve de bu sizin kullanım amacınıza doğrudan etki ediyor.

Bu yüzden tablet alırken şu soruları göz önünde bulundurmak önemli.

Tabletimi ne kadar çok yanımda gezdireceğim?

Evde koltukta otururken ya da yatarken mi kullanacağım yoksa sık sık dışarıda da yanımda taşıyıp kullanacak mıyım?

Öncelikli olarak tableti ne şekilde kullanmayı planlıyorum?

Örneğin, her boyuttaki tablette internette gezinmek kolay fakat kitap, makale okumak, video izlemek ya da oyun oynamak söz konusu olduğunda tercihler değişebilir.

Ekran çözünürlüğü ne kadar önemli?

Tabletlerin ekran çözünürlüğü aslında tablet deneyiminizi, ekranın ne kadar net olduğu ile doğru orantılı olarak etkileyecektir. Bazı tabletler daha parlaktır ve diğerlerinden daha az yansıma yapar. Bu da güneşli günlerde dışarıda kullanmaya daha uygun olduğunu gösterir.

Tabletimde ne kadar depolama alanına ihtiyacım var?

Eğer çok müzik dinlerim, film veya dizi izlerim diyenlerdenseniz yüksek depolama alanına ihtiyacınız olacaktır. Depolama alanı gigabayt cinsinden ölçülür. Çoğu kullanıcı için 32GB yeterli, ancak bazı tabletler microSD kartı ile ek kapasite ekleme seçeneği ile birlikte geliyor.

7 inç tabletlerde kısaca artı ve eksiler

Çok rahat taşınabilir ve elde tutması oldukça kolay. İşe gidip gelirken taşımak ve kitap okumak rahat. Ancak küçük ekran internet sitelerinde gezinirken biraz zorlayabilir. Ayrıca, dijital dergi ve gazeteler için en iyi seçenek olduğu söylenemez.

HT 7R modelimizi inceleyebilirsiniz: https://www.hometech.com.tr/urun/ht-7r/ozellik

8 inç tabletlerde kısaca artı ve eksiler

Orta yolu bulan tablet desek yanlış olmaz. İnternette gezinmek, e-kitap okumak, film/dizi izlemek, oyun oynamak 7 inç bir tabletten daha rahat olacaktır. Taşınabilirlikleri de çok zor değil. Belki fiyat açısından bir tık daha pahalı olacaklardır.

HT 8M Silver modelimizi inceleyebilirsiniz: https://www.hometech.com.tr/urun/ht-8m-silver/ozellik

 10 inç tabletlerde kısaca artı ve eksiler

Geniş ekran TV ve video izlemeyi oldukça kolaylaştırır. Gazete ve dergi okumak için ideal boyuttur. Bir klavye ile eşleştirildiğinde kullanımı en rahat ve üretkenlik açısından en verimli versiyondur. Küçük tabletlerden biraz daha pahalıdır ve daha ağır oldukları için taşıması daha zor olacaktır.

HT 10M Rose Gold modelimizi inceleyebilirsiniz: https://www.hometech.com.tr/urun/ht-10m-rose-gold/ozellik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.